• My menu nepotřebujeme
    ( #minimalismus )
Ekas
2018-05-18
Another post

bez lidí a odpadků

Když Léňa zjistila že mají u ní v práci čtvrtek a pátek volno, tak jsme vyrazili na východní cíp ostrova, do surfařské vesničky jménem Ekas. Naši kámoši z výletu na Rinjany už tam surfovali třetí týden, tak jsme je jeli zkontrolovat.

Byl jsem překvapený, jak čisté pláže tam mají a jak prázdné jsou surfařské spoty v okolí. Na přeplněných spotech kolem turisticky profláklé Kuty je už celkem mačkanda. Jen vlny jsou tam v některých místech trochu divočejší a umějí rozdělit prkno na dvě půlky, což se stalo našemu kámošovi Filipovi. Já jsem jen po ráně prknem do čelisti málem ztratil vědomí. Pláž na kterou jsme doplaval se najednou zdála taková jiná, tak jiná, že jsme si chvíli myslel, že jsem vyplaval na jiné :-)

Ekas je vesnička, která má před sebou velkou budoucnost (až tam postaví asfaltku), takže si toho ráje můžete stále ještě užít, stejně jako jsme si jí užili my. Za to v Kutě, ze které jsme na 3 dny odjeli, se postavilo tolik domů a chodníků, že jsme to nemohli poznat. Staví se tu fest!

 

32°C
Teplota v Nikaragui
Mamka a babička
Likes
44% těla
spáleného od slunka
F