• My menu nepotřebujeme
    ( #minimalismus )
Taková normální svatba
2018-05-09
Another post

... jak jsem si uvědomil, že jsem v Indonesii

Místní zdravotní bratr, se kterým jsme se spřátelili a jezdí s námi jako garant prodlužovat víza, nám před pár měsíci oznámil, že se bude ženit. To nás pochopitelně nadchlo, protože vidět místní svatbu se vším všudy by byl zážitek. Po čase z něj ale vypadlo, že potřebuje sehnat hromadu peněz. Cca 60 000Kč, což je tady pro mnohé nepředstavitelný balík a on to pravděpodobně nestihne ušetřit do našeho odletu. Ale zklamání nám vynahradil pozvánkou na svatbu své sestřenice.

Nechali jsme se opět obléknout do tradičního sarongu, abychom nenarušovali integritu akce. To se nám však dařilo jen částečně, protože naše nedokonale opálené obličeje vzbuzovaly už tak dost povyku.

Přišli jsme přímo na zastřešenou/zaplachtovanou 'náves' , kde probíhal taneční souboj nosičů dřevěného koně (prostě tradice). Léňa se po chvíli dostala také do varu a s místními bezzubými babičkami začala pařit. Mě se mezi tím jiné staré babky pokoušely dloubanci do žeber vyhnat z jejich zorného pole, protože tohle si nemohli nechat ujít. V bezpečí jsem se ocitl až v rostoru za nimi, odkud bylo díky jejich výšce cca 125cm dobře vidět.

Nejvíc mě v tu chvíli zajímala polo-reprodukovaná kapela, která zesilovala dechaře stejnými ampliony, které nám v česku na vesnicích hlásí termíny očkování koček a psů, zájezdů důchodců na předváděcí akce a v neposlední řadě rozvážku brambor a odstávku elektrické energie. Každopádně rámus to dělalo takový, že nebylo slyšel slova. Díky bohu, že mám ze surfu zalehlé uši, jinak by to bubínky nevydržely.

Po tanci nás pohostili obědem v podobě rýže a hovězího. Bylo nám stále dokola opakováno (s výrazem Donutila, který v Pelíškách o Vánocích daroval svému synovi vojenské boty - "Ty jsou viď?") že to je z 'cow', z čehož jsem usoudil, že to pro ně bude opravdu svátek a my v civilizace si žijem jako prasata v žitě. Ještě pár fancy jahodových banánů jako dezert a rychle na obřízku...

...ano na obřízku. Náš kamarád zdravotní bratr a jeho učitel ze zdrávky si po obědě nachystali (kapesníkem otřeli) náčiníčko, přivolali opět trubadůry s ampliony a bubny a dali se do práce. Na pořadu dne byli 2 dvouletí chlapci z vesnice. To co se stalo už nemá cenu víc popisovat... zkrátka za hry místních trubadůrů, co hladinou akustického tlaku trumfovali i Nirvánu na festivalu Reading, byli chlapci zbaveni předkožky1.). Na podlaze, bez anestezie, za přítomnosti četného publika, které to zaznamenávalo a sdílelo na FB hned za příspěvkem nedávné smrtelné autonehody, nebo pádu místního turisty z útesy, když chytal svého drona.

Jsme prostě jinde, nejsou to Čechy, není to Evropa a mě to došlo až teď.


1.) Předkožka (Wikipedia.cs)

Předkožka je nejcitlivější část penisu, obsahuje cca 20 tisíc unikátních nervových zakončení, která se obřízkou odstraní, takže se výrazně sníží sexuální prožitek muže při orgasmu.[zdroj?] Odstraněním předkožky se také sníží pohodlí běžného života,[zdroj?] protože žalud je obnažen a při pohybu se tře se o prádlo. Při provádění obřízky může dojít k poškození žaludu penisu s následným znetvořením, nebo srůsty, toto riziko je největší u novorozenců. U novorozenců je také provedení anestezie problematické, až donedávna byl z tohoto důvodu zákrok o kojenců prováděn bez anestezie. Z těchto důvodů se častěji provádí částečná obřízka, která ve většině případů k řešení dostačuje pokud je obřízka indikována z lékařských důvodů. Vlastní zákrok provedený pod anestetiky není bolestivý, ale bolest se objevuje následně a přetrvává po dobu několika dní, obvykle do opadnutí otoku. Někdy přetrvává při erekci i déle. Úplná cirkumcize snižuje u mužů citlivost žaludu, což bývá u mladších mužů vnímáno pozitivně jak muži samotnými, tak i jejich partnerkami. Později se ale může tato situace zvrátit, protože může být dosažení orgasmu v přiměřené době obtížné - což obtěžuje partnerku a frustruje muže. Zákrok by měl provádět chirurg s dostatečnou erudicí a na přiměřeném pracovišti. Kromě výše popsaných nedostatků, může vést nekorektně vedený zákrok k vážným komplikacím, počínaje velkou ztrátou krve, přes zánětlivé procesy, které můžou vest k deformacím penisu, konče gangrenosními stavy, které vedou v lepším případě k amputaci penisu, v horším ohrožují život.

30°C
Teplota v Nikaragui
Mamka a babička
Likes
45% těla
spáleného od slunka
F