• My menu nepotřebujeme
    ( #minimalismus )
Recepty z bezlepkového království
2018-05-22
Another post

Jak si udělat pěkné ráno...

„Co tam vlastně jíte?“ ptají se kamarádi, poté co se dozvěděli, jak je to se žraloky. „Rýži!!" odpovídáme. Nebo babička: „Máte alespoň jedno teplé jídlo denně?“ Máme, minimálně dvakrát denně.

Náš jídelníček se skládá z 98% z následujících potravin: rýže, ovoce, zelenina, vejce, kuře, ryby, tempeh a tofu (zbylá 2 procenta zaujímá nanuk Magnum). Rýži jíme každý den, protože tu prostě roste všude a protože mezi dvě místní speciality patří:

Nasi goreng (z indonéského nasi = rýže, goreng = smažený) = rýže smažená ve velké pánvi se zeleninou, kuřetem nebo mořskými plody a vejcem

Nasi campur (z indonéského campur = mix, vyslovuj čampur) = vařená rýže se zeleninou, kuřetem, vejcem, rybou, tempehem, tofu a arašídy - jedná se vlastně o švédský stůl na jenom talíři

Rýži se vyhýbáme alespoň ráno. Po vzoru svého bratra se stanu na chvíli foodblogerkou a podělím se o recept na moji oblíbenou snídani:

Smoothie bowl (vyslovuj smůfí boul)

Ingredience:

Mango

Banán

Baby špenát

Avokádo

Kokosové mléko

(Med – není potřeba)

Granola

Kokos

Ořechy

Prvních 6 ingrediencí (či jiné ovoce, které zrovna najdete v kuchyni) předchozí večer rozmixujte dohladka a nechte zmrazit. Něž jdete spát, jakmile je hmota pevná, přendejte nádobu se směsí z mrazničky do ledničky. Po probuzení na vás už bude čekat hotová snídaně, lehce namražená ovocná dobrota. K dokonalosti ji stačí naservírovat do půlky kokosu, posypat granolou, oříšky, strouhaným kokosem či dozdobit jiným ovocem, fantazii se meze nekladou.

I když nemáte doma kokos, můžu zaručit, že taková zmrzlinová snídaně vám udělá hezké ráno a dodá energii až do oběda. Ne nadarmo ji doporučuje 9 z 10 surfařů.

32°C
Teplota v Nikaragui
Mamka a babička
Likes
85% těla
spáleného od slunka
F